Обръщение на г-н Данко Калапиш, директор на 52. ОУ към училищната общност

30.09.2017 21:33

ОБРЪЩЕНИЕ НА Г-Н ДАНКО КАЛАПИШ, ДИРЕКТОР НА 52. ОУ 

Уважаеми ученици, уважаеми родители, уважаеми колеги, приятели на 
52. основно училище "Цанко Церковски", 
 
Искам да Ви уведомя, че считано от 02 октомври 2017 година се оттеглям от длъжността директор на 52. ОУ за срок от една година по лични причини! Не напускам училището, не Ви изоставям и не бягам от отгворност към училището! Правя го, защото считам, че всеки трябва да следва мечтите си! Правя го, защото сбъднах една моя мечта и ще я реализирам! През тази една година винаги ще бъда до всички ви!
 
За времето на моето отсъствие, длъжността директор ще бъде заета от г-жа Маргарита Димитрова - настоящ заместник-директор по учебната дейност и дългогодишен учител по математика в училището, която вие всички добре познавате! 
Считам, че г-жа Димитрова е най-правилният човек да поеме управлението на училището, защото познава изцяло политиката и вътрешната структура на училището ни. Тя, заедно с г-жа Каранова - заместник-директор и всички служители са хората, били до мен в годините, когато градихме модерните основи на училището ни и го направихме желано за жителите на квартал Бояна и околните квартали!
 
Вярвам, че въпреки моето отсъствие от училище, всичко постигнато до момента ще се запази, ще се продължат традициите и ще продължат иновациите в образователния процес! 
 
Желая на всички Вас попътен вятър, успехи и много здраве и щастие! 
 
Казвам Ви ДОСКОРО и ВИ ОБИЧАМ!
 
 
30.09.2017 година 
 
 
С най-топли чувства, 
 
Данко Калапиш, директор на 52. ОУ "Цанко Церковски"